Hírlevél

  A hírlevélben kizárólag a Jóna családokkal kapcsolatosan, de elsősorban a honlapra került újdonságokról kap tájékoztatást.


  Név:

  E-mail:

  2023. május 30. kedd - Janka és Zsanett napja van, holnap Angéla és Petronella ünnepel.
  Címlap Kárpát-medencei családok Vajdaság-Bánát
  Hiba
  • JHTMLBehavior::caption not found in file.

  Vajdaság-Bánát

  Miként a "Kárpát-medencei családok"-nál írtam, a délvidékiek dokumentálhatóan még nem kapcsolódnak egyik nagy csoporthoz sem.
  Ma is élnek Jóna családok Szabadkán, Magyarkanizsán (Ókanizsa) és az onnan elszármazottak Szegeden, Székelykevén és Pancsován. Utóbbiak a Szabadka melletti Csantavérről származtak el. Két családfám van Vajdaságból az 1800-as évek elejétől, melyek még nem állnak össze sem egymással, sem más anyaországi vonallal. Ehhez az 1826 előttii anyakönyvekhez kellene hozzáférnem, ami fizetős változatban érhető csak el.
  Nagy segítséget kaptam Jóna Natáliától, valamint meg kell említenem Rudolf Lászlót, aki a bukovinai székelyek családtörténetével foglalkozik. A csantavéri vonal kivonatos családfáját beillesztettem.

  Délvidék

  Az ábra az áttekinthetőség végett tömörített, a részletesebb vagy jelentőséggel nem bíró adatokat nem tartalmazza. Kérésre küldök részletesebb családfát is.